Rijbewijs B

Rijlessen worden gegeven in een Audi Q2 of Volkswagen Golf 7. Rijlessen in de automaat worden gegeven in een Kia Picanto. De auto’s zijn milieuvriendelijk en rookvrij. Tevens zijn ze voorzien van airco en in hoogte verstelbare stoelen. Onze leerlingen zijn afkomstig uit de gehele gemeente Dronten ,waardoor ons examengebied in Harderwijk of Emmeloord ligt. De reguliere rijlessen duren een uur ,daarnaast is er een mogelijkheid om deze uit te breiden naar anderhalf of twee uur.

Rijbewijs BE

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een auto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan ,een paardentrailer, boottrailer wil rijden moet een geldig rijbewijs BE hebben en hiervoor apart rijexamen doen. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen met welke combinatie ze wel of niet in het bezit moeten zijn van het BE rijbewijs. Beantwoord onderstaande vragen en u weet of het B rijbewijs volstaat of dat u in het bezit dient te zijn van het BE rijbewijs.

Caravan cursus

Nieuw ! Onze Caravan cursus van 2uur (alles wat belangrijk is om op pad te gaan met de caravan) Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Vragen over het BE Rijbewijs

Let op ! Het laadvermogen staat op het kentekenbewijs van uw aanhangwagen. Ga niet uit van het gewicht dat u op dat moment vervoert.

Uitzondering : Een auto met een gewicht van 3490 kg (o.a. busjes en kleine B-categorie vrachtauto’s) mogen wel een aanhanger tot 750 kg trekken zonder dat hiervoor een BE rijbewijs is vereist terwijl het gezamenlijk gewicht incl. laadvermogen toch boven de 3500 kg uitkomt.

* Alle pakketten die vooruit betaald zijn moeten binnen 1 jaar (12 maanden) worden gebruikt anders komen zij te vervallen.

1 Weegt de aanhangwagen incl. laadvermogen meer dan 750 kg ?

Ja, zie vraag 2

Nee, Rijbewijs B volstaat

2 Weegt de aanhangwagen incl. laadvermogen meer dan het trekkend voertuig ?

Ja. Voor deze combinatie heeft u BE rijbewijs nodig

Nee, zie vraag 3

3 Weegt de totale combinatie meer dan 3500 kg ?

Ja, voor deze combinatie heeft u BE nodig

Nee, rijbewijs B volstaat

Er staat op dit moment niets in de theorie agenda.

 Binnenkort meer......